Kolpík bílý

  • popis

  • fotogalerie

Kolpík bílý je příbuzný ibisů. Má typický zploštělý zobák, kterým čvachtá ve vodě a pohybuje s ním ze strany na stranu, aby ulovil drobné korýše, měkkýše nebo rybky. Pravidelně zalétá do České republiky a hnízdí na rybnících jižních Čech. Jsou ohroženi v důsledku vysušování mokřadů i používání pesticidů a umělých hnojiv.

Umístění na mapě

Žádné umístění