eChomutov - fauna

Pižmoň grónský

Pižmoň je velké, zavalité zvíře se zakulacenou hlavou a celý je porostlý černohnědou srstí sahající až na zem. Zvířata obou pohlaví mají široké rohy, které mohou být až 70 cm…

Sovice sněžní

Sovice sněžní je velká puštíkovitá severská sova. Je stavbou skvěle přizpůsobena životu v oblastech s chladnějším klimatem. Má mohutné tělo porostlé hustým peřím, kulatou hlavu s čistě bílým obličejem, velkýma, kulatýma, žlutýma očima…

Ibis skalní

Ibis skalní je vzácný brodivý pták. Dorůstá 70 až 80 cm a je celý leskle černý s dlouhým, růžovým na konci zahnutým zobákem. V přírodě obývá neúrodné, suché, skalnaté krajiny. Hnízdí v koloniích…

Jeřáb panenský

Jeřábi patří do řádu krátkokřídlých. Vzhledem se podobají čápům, mají však kratší zobák. Vyskytují se na pěti kontinentech, neobývají jen Jižní Ameriku a Antarktidu. Jeřábi uzavírají páry na celý život.…

Srnec obecný

Srnec obecný je hojně rozšířený sudokopytník z čeledi jelenovití. Obývá prakticky celou Evropu, ve velkém počtu chybí pouze na severu Skandinávie, zasahuje také až k pobřeží Kaspického moře a na území Malé…

Plameňák růžový

Plameňák růžový obývá území Afriky, jihozápadní Asie, jižní Asie a jižní Evropy. Početné skupiny plameňáků obývají rozsáhlé laguny a jezera. Na dlouhých růžových nohách mají mezi krátkými prsty plovací blány.…

Ovce domácí

Ovce domácí se chová hlavně pro vlnu, maso a mléko. Jsou nenáročné a chovají se i v horských nebo suchých oblastech. Divokým předkem ovce domácí je muflon. Samec i samice muflona…

Pony shetlandský

Pony shetlandský je plemeno pocházející ze Skotska ze Shetlandských ostrovů. Je nejmenším a nejotužilejším poníkem na světě. Tento pony je velmi inteligentní, avšak tvrdohlavý. Na svou malou postavu je velmi…

Tuleň kuželozubý

V zooparku jsou tuleni chováni od roku 1992. Tuleni mají oči situované tak, že vidí dopředu a nad sebe. Když chtějí propátrat terén pod sebou, plavou břichem vzhůru. Mají velmi dobře…

Mýval severní

Mýval severní je středně velký savec obývající původně Severní Ameriku. Člověkem byl však zavlečen i do jiných částí světa, například do Evropy, Japonska či na Kavkaz. Jeho přirozeným biotopem jsou…

Ouessantská ovce

Ouessantská ovce je nejmenší plemeno ovcí na světě. Beránci dorůstají 42 až 49 cm, ovečky 40 až 46 cm, dosahují hmotnosti cca 12 kg. Tyto ovečky pocházejí z malého ostrova Ouessant…

Tarpan

Původní evropský divoký kůň tarpan obýval stepi a lesy východní a střední Evropy. Byl loven pro maso a vybíjen kvůli ochraně úrody a domácích koní. Nejdéle se zachoval v lesích Litvy…

Fjordský kůň

Původ Fjordských koní sahá do dob Vikingů z konce 10. stol. n. l. Z té doby se zachovaly četné obrazy i zprávy a koně figurují na slavných runových kamenech. S Vikingy se toto…

Osel domácí

Osel je domestikovanou formou osla afrického. Byl zdomácněn hamitskými národy v oblasti řeky Nil. Výšku v kohoutku má okolo 150 cm, je chován v jižní Evropě, Asii a Africe. V 16.stol. jej Španělé vyvezli…

Kůň Shirský

Výšku v kohoutku má až 177 cm a hmotnost až 1200 kg. Je znám svou obrovskou silou a je pravděpodobně nejtěžší tahoun na světě. Bývá hodnocen jako nejlepší tažný kůň, byl…
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 4

O Chomutově

Logo města Chomutova
Chomutov je ideálním místem pro trávení dovolené. Turistům nabízí adrenalin i odpočinek na Kamencovém jezeře, rodinám poznání v Podkrušnohorském zooparku, cyklistům a milovníkům in-line stezku Bezručovo údolím. Okolí Chomutova je plné památek a přírodních krás.

City information centre

znak ticU Městských mlýnů 5885
430 01  Chomutov

Call for free:

800 100 473

e-mail: infocentrum@chomutov-mesto.cz

NUTS2 Severozápad Evropská unie
Supported from the European Regional Development Fund
Regional Operational programme of North-West Cohesion Region
„Vision ends up being a dream“
www.europa.euwww.nuts2severozapad.cz